Instructeurs

IMG_7061Jenny Schoenman – Schaftenaar, dressuurinstructie pony’s.

Hallo, mag ik mij even aan uw voorstellen ik ben Jenny Schoenman – Schaftenaar inmiddels 30 jaar als instructrice verbonden aan de ponyclub de Schaapskooiruiters.

Ook ik ben als ponyruiter bij de schaapskooiruiters begonnen op 6 jarige leeftijd. In het begin meer naast de pony dan erop maar door volhouden toch veel plezier beleefd aan het pony rijden. Op 14 – en 16 – jarige leeftijd deelgenomen  aan  de Europese Kampioenschappen  dressuur voor pony ruiters in Duitsland en Zweden. Na mijn ponytijd de overstap naar de paarden gemaakt, heb diverse paarden gereden op ZZ-niveau. Momenteel niet meer actief in de sport wegens gezondheidsredenen. Gelukkig wel weer zover hersteld dat ik af en toe me nog even kan uitleven op de paarden van dochter Carolien.

Geef nog steeds met veel plezier les en heb dan in middels ook menig ponyruiter zien opgroeien en  zie ze dan nu op dit moment als pony ouder weer aan de kant van de rijbaan staan. Ook de resultaten van de ponyruiters zijn van dermate niveau dat ik daar best trots op ben.  Deelnemen aan de lessen is meer dan pony rijden vind daarom ook het sociaal contact onderling heel belangrijk.

Misschien heeft deze korte beschrijving je nieuwsgierig gemaakt en mag ik je binnenkort begroeten in een van mijn lessen.

Tot binnenkort.

Met vriendelijke groet,

Jenny

 

 

 

image1Gitte Coevoet, paarden dressuurles
Hallo paardenvolk!
Ik zal mij bij deze aan jullie voorstellen. Ik ben Gitte Coevoet en kom uit een echte paardenfamilie. Ik zat als baby al voorop te paard.
Wij hebben altijd paarden bij huis gehad en nu al ruim twintig jaar een dressuurstal ‘Stal Marienburg’ met 20×60 rijbaan, stapmolen en 15 boxen in Wenum Wiesel.
Ik heb PABO gedaan (even niets met paarden :)), de ORUN-opleiding met specialisatie dressuur doorlopen, ben een tijdlang actief geweest als dressuurjury, maar vanwege drukke werkzaamheden doe ik dat momenteel niet meer.
Ik les bij Johan Hamminga, maar heb in het verleden jarenlang bij Rien van der Schaft gereden en ook bij Henk van Bergen en Anky van Grunsven.
Met de paarden Marienburg’s Kaminic en Marienburg’s Escher ben ik Gelders Kampioen Z1 geweest. Met Marienburg’s Florentino heb ik in het ZZlicht en ZZzwaar op het NK gereden. Met dit laatste paard heb ik mij startbewijs voor de Grand Prix gehaald.
Verder heb ik nog meerdere paarden tot en met de Lichte Tour gereden.
Momenteel rijd ik met Marienburg’s Dancing Sunlight (zie foto) in het ZZlicht.

Lesgeven doe ik al vanaf mijn vijftiende jaar. Ik geef al ruim 18 jaar les bij de Horsthoekruiters in Heerde. Een tijdlang heb ik lesgegeven bij de Eperuiters. Naast de clublessen heb ik een fanatieke groep privé-leerlingen van wie sommigen al 20 jaar.

Nog steeds geef ik altijd met ontzettend veel plezier les. Ik heb het erg naar mijn zin bij de Schaapskooiruiters en een hoop enthousiaste mensen ontmoet!

Wil je mij bereiken voor vragen of doorgeven dat je een keer niet op les kunt komen, dan kun je mij het beste mailen op: stalmarienburg@xs4 all.nl

Groeten Gitte Coevoet

P1120980Silwie van ’t Hul, pony’s en paarden springles.

Beste lezers,

Er is mij gevraagd als spring instructeur een stukje over mij zelf te schrijven voor de nieuwe website van de Schaapskooiruiters.

Na het volgen van mijn ORUN opleiding allround instructeur werd ik gevraagd hier de springles te verzorgen. Iets wat ik nu al weer ruim 10 jaar

met veel plezier doe.

Het “paardenbloed” zit bij ons ruimschoots in de familie en het was dus ook erg logisch dat ik als klein jongetje op een shetlander ging zitten.

Na een mooie tijd te hebben gehad bij ponyclub de driehoekruiters ben ik later doorgestroomd naar paardenclub de Marleruiters uit Hattem. Deze twee zijn

nu beter bekend als Hippisch Hattem en buurvereniging van de Schaapskooiruiters.

Met ouders die elk jaar wel een veulentje fokken is het erg voor de hand liggend om ook regelmatig met eigen fokprodukten aan de slag te gaan en deze op te leiden

in de sport. In de opleiding van het jonge “groene” paard ligt voor mij de leukste uitdaging en vaak als ze landelijk goed meelopen in de sport worden ze verkocht en beginnen we weer met een nieuw jong project.

Mijn dagelijkse werk bestaat  ook uit paarden. Ik werk namelijk als burger bij de bereden politie waar ik (mede) verantwoordelijk ben voor het selecteren en opleiden van nieuwe politiepaarden. Iets waar ik de passie van het opleiden van jonge paarden volledig in kwijt kan.

Ook de instructie bij de Schaapskooiruiters kent vele mooie momenten. Vooral de gedrevenheid en de toch ongedwongen sfeer bij de leden en het verder willen komen op rijtechnisch niveau geeft  veel voldoening tijdens de lesavonden.

Op de foto ons eigen fokproduct Carlos v. Ol metta x Burggraaf die  momenteel zijn sportcarriere bij zijn nieuwe eigenaar in England voortzet.

De foto met de waterhindernis is Zoo zoo H v. Hold up premier x JimtownSAM_0612-021horse