Instructie

Jenny Schoenman–Schaftenaar, dressuurinstructie pony’s

Hallo,

Mag ik mij even aan uw voorstellen?  Ik ben Jenny Schoenman–Schaftenaar en ben inmiddels 30 jaar als instructrice verbonden aan de ponyclub De Schaapskooiruiters.

Ook ik ben als ponyruiter bij De Schaapskooiruiters begonnen op 6-jarige leeftijd. In het begin meer naast de pony dan erop, maar door volhouden toch veel plezier beleefd aan het ponyrijden. Ik nam op 14– en 16–jarige leeftijd deel aan de Europese Kampioenschappen dressuur voor ponyruiters in Duitsland en Zweden. Na mijn ponytijd heb ik de overstap naar de paarden gemaakt en heb ik diverse paarden gereden op ZZ-niveau. Momenteel ben ik niet meer actief in de sport wegens gezondheidsredenen. Gelukkig wel weer zover hersteld dat ik af en toe me nog even kan uitleven op de paarden van dochter Carolien.

Ik geef nog steeds met veel plezier les. Ik heb dan inmiddels ook menig ponyruiter zien opgroeien. Ik zie ze op dit moment vaak als ponyouder weer aan de kant van de rijbaan staan. Ook de resultaten van de ponyruiters zijn van dermate niveau dat ik daar best trots op ben. Deelnemen aan de lessen is meer dan ponyrijden. Daarom vind ik het sociaal contact onderling heel belangrijk.

Misschien heeft deze korte beschrijving je nieuwsgierig gemaakt en mag ik je binnenkort begroeten in een van mijn lessen.

Tot binnenkort!

Met vriendelijke groet,

Jenny

Kristel van Duren – Bodewes, paarden dressuurles:

In Heerde run ik een kleinschalige dressuurstal Dressuurtraining Bodewes www.dressuurtraining-bodewes.nl en ben ik als dressuur-instructrice veel te vinden in Overijssel en Gelderland.

Naast mijn werk als dressuur-instructrice (gediplomeerd ORUN 4) in de regio al ruim 25 jaar, ben ik ook actief wedstrijdamazone en heb ik drie paarden zelf opgeleid en uitgebracht in de Grand Prix. Daarnaast ben ik Lichte Tour jurylid en gediplomeerd bitfit-consulent.

Mijn focus tijdens de het lesgeven ligt vooral op de harmonie tussen ruiter en paard. De ruiter bewust maken van de hulpen en te komen tot de doelen die de ruiter heeft en daar naar toe te werken. Ongeacht het niveau vind ik daarnaast de basis het allerbelangrijkste, het paard moet vanuit het been naar de hand toe gereden worden en de hand willen volgen, daarbij op zijn eigen benen lopen en los in het lichaam blijven.

Jolanda Stoel, pony’s en paarden springles:

Meer informatie over Jolanda volgt.