Activiteiten

Het bestuur organiseert samen de Wedstrijdcommissie jaarlijks de Clubkampioenschappen en om de 2 jaar de Gemeentekampioenschappen.

Clubkampioenschappen
Dit is een wedstrijd voor alle leden van “de Schaapskooiruiters”, die meestal in het najaar plaats vindt en gereden wordt op het terrein van de club. Voor deelname aan dit kampioenschap, hoeft men niet in het bezit te zijn van een startkaart. De beste ruiter of amazone van de dressuur wordt “dressuurkampioen” en de beste springruiter of -amazone wordt “spring-kampioen”. De amazone/ruiter die het beste scoort over deze twee onderdelen wordt “Algemeen Kampioen”. Deze kampioenen worden vermeld op ons Kampioenenbord in de kantine.

Gemeentekampioenschappen
Ook op dit kampioenschap wordt gereden voor de titels: “dressuurkampioen”, “springkampioen” en “algemeen kampioen”. Aan dit kampioenschap kan iedereen deelnemen die woont of lid is van een Ponyclub, Men- of Rijvereniging binnen de gemeente Heerde. Voor deelname hoef je niet in het bezit te zijn van een startkaart. Ook dit concours vindt meestal plaats in het najaar en wordt beurtelings georganiseerd en verreden op het terrein van “de Schaapskooiruiters”, “de Horsthoekruiters” of bij de Menvereniging ”Het Wapenvelds Gerij”.

Activiteitencommissie
De Schaapskooiruiters beschikt over een Activiteitencommissie. Deze commissie bestaat uit een groep leden die (jaarlijks) activiteiten en evenementen organiseren voor de leden. De leden van de Activiteitencommissie organiseren verder ook activiteiten die ook voor niet-leden toegankelijk zijn, zoals clinics, oefendressuur etc.

Als je leuke ideeën hebt voor nieuwe activiteit of evenement, dan kun je deze deponeren in de ideeënbus voor in de manege. Je kunt natuurlijk ook iemand van de commissie persoonlijk aanspreken of je idee sturen naar het bestuur: schaapskooiruiters@outlook.com. Zij sturen het dan wel door naar de Activiteitencommissie.

Jaarlijkse activiteiten:

Paasfestijn
Ook organiseert “De Schaapskooiruiters” jaarlijks een gezellig paardenfestijn met Pasen. Dit is een bosrit of een spelletjesdag voor alle leden en vindt plaats op Tweede Paasdag. Na afloop zijn alle leden, ook degenen die niet deelgenomen hebben, welkom voor een gezellig samenzijn. De eieren ontbreken dan uiteraard niet!

Ponyrijden op Koningsdag en op het Zomerfeest
De ponyclub doet altijd met een aantal pony’s mee aan het Zomerfeest in Wapenveld. Kinderen kunnen dan onder begeleiding rondjes rijden op de pony’s. De opbrengst is
voor “De Schaapskooiruiters”.

Spooktocht
Jaarlijks wordt er in Emst door de voetbalvereniging een spooktocht georganiseerd. Hier mogen wij als vereniging ook met de leden heen voor een avondje serieus griezelen. Het is voor alle leeftijden geschikt en het is voor de liefhebbers een erg leuke griezelavond met elkaar. Deze avond vindt altijd plaats in november.

Uitje
We proberen ook jaarlijks een uitje te organiseren voor alle leden. Meestal wordt dit gepland begin september. Afgelopen jaren zijn we een dagje naar Vlieland geweest waar dan pony’s en paarden gehuurd worden waarmee we een strandrit maakten.

Sinterklaasviering
Voor de ponyleden wordt rond 5 december een Sinterklaasviering georganiseerd met uiteraard pakjes, surprises en gedichten. Meestal komen Sinterklaas en de Pieten ook nog even aan!