Terug naar Activiteiten

Onze activiteiten

Clubkampioenschappen

Dit is een wedstrijd voor alle leden van “de Schaapskooiruiters”, die vanaf 01 april 2013 in het voorjaar en in april plaats vindt en gereden wordt op het terrein van de club. Voor deelname aan dit kampioenschap, hoeft men niet in het bezit te zijn van een startkaart. De beste ruiter of amazone van de …

Gemeente kampioenschappen

Ook op dit kampioenschap wordt gereden voor de titels: “dressuurkampioen”, “springkampioen” en “algemeen kampioen”. Aan dit kampioenschap kan iedereen, die woont of lid is van een ponyclub of rijvereniging, binnen de gemeente Heerde meedoen. Voor deelname hoef je niet in het bezit te zijn van een startkaart. Ook dit concours vindt meestal in het najaar …

Paasrit

Ook organiseren “de Schaapskooiruiters” jaarlijks een gezellige paasrit. Dit is een bosrit voor alle leden en vindt meestal plaats op  tweede Paasdag. De verzamelplaats is de Krimpenbos. Na afloop zijn alle leden, ook degenen die niet meegereden hebben, welkom voor een gezellig drankje. De eieren ontbreken uiteraard niet.

Hooifeest

In augustus doet de ponyclub altijd mee met een aantal pony’s aan het hooifeest in Wapenveld. Kinderen kunnen dan onder begeleiding rondjes rijden op de pony’s. De opbrengst is voor “de Schaapskooiruiters”.

Pony uitje

Jaarlijks vindt er een pony uitje plaats. Dit wordt georganiseerd door de activiteitencommissie. Inmiddels begint dit een ware traditie te worden onder de (pony) leden. Dit uitje staat gepland begin september. Afgelopen jaar zijn ze een dagje naar Vlieland geweest.

Spooktocht

Jaarlijks wordt er in Emst door de voetbalvereniging een spooktocht georganiseerd. Hier mogen wij als vereniging ook met de leden heen voor een avondje serieus griezelen. Voor alle leeftijden geschikt en een erg leuke griezelavond met elkaar. Deze avond wordt altijd in november gepland.